Dé leukste rijschool van Den Haag, Rijswijk, Delft, Zoetermeer & omstreken! | 06-33 91 91 61 | info@alkar.nl

Veelgestelde Vragen (FAQ)

THEORIE

Wanneer kan ik het auto theorie-examen reserveren?

Het reserveren van je theorie-examen kun je zelf doen of het door je rijschool laten regelen. Als je het zelf aan wilt vragen doe je dat op www.cbr.nl. De kosten zijn 31 euro en moet online betaalt worden.

Wat moet ik meenemen naar het theorie-examen?

  • Je geldige identiteitsbewijs. Zonder identiteitsbewijs kun je geen examen doen.
  • Je reserveringsnummer.

Mag ik theorie-examen doen als ik nog geen 16 jaar ben?

Je mag pas theorie-examen doen als je 16 jaar of ouder bent. Je kunt ook pas een theorie-examen reserveren als je ook echt 16 bent, dus niet 2 dagen voor je verjaardag.

Mag ik zonder theorie-certificaat wel praktijklessen nemen?

Ja, je mag wel praktijklessen volgen zonder een theorie-certificaat te hebben. Wel is het aan te raden om bij ongeveer 10 praktijklessen te zorgen dat je geslaagd bent voor het theorie-examen.

Hoe lang is mijn theorie-certificaat geldig?

Het theorie-certificaat is 1,5 jaar geldig.

Ik ben mijn theorie-certificaat verloren/kwijt, wat nu?

Nee, dat heb je niet nodig. Je rijschool kan een print maken van het uitslagformulier. Wanneer je zelf hebt gereserveerd ontvang je de uitslag per e-mail.

Wat voor vragen kan ik verwachten op het theorie-examen?

  • 25 vragen over gevaarherkenning
  • 30 vragen over verkeersregels
  • 10 vragen over verkeersinzicht en risico

Wat houden de vragen van gevaarherkenning in?

Je krijgt 25 vragen uit deze categorie. Je ziet een verkeerssituatie en jij moet bepalen wat de beste keuze is. Remmen – Gas loslaten – Niks doen.

Gevaarherkenning houdt in dat je inzicht hebt in situaties, gevaar tijdig herkent, ver vooruit kijkt en tijdig de goede beslissingen neemt. Zonder een beetje praktijkervaring kunnen deze vragen best lastig zijn.

Wat houden de theorievragen van verkeersregels in?

Je krijgt 30 vragen uit deze categorie. Deze vragen gaan over feitelijke verkeersregels, bijvoorbeeld de voorrang of de betekenis van borden.

Wat houden de vragen van verkeersinzicht en risico in?

Je krijgt 10 vragen uit deze categorie. Hier gaat het om je algemene inzicht in het verkeer en de risico’s die daar aan verbonden zijn.

Heeft u nog steeds vragen? Aarzel dan niet om uw gegevens achter te laten zodat wij zo snel mogelijk contact met u opnemen.